THOMAS WELDING SYSTEMS - Fabrikant van lasstiften en stiftlasapparaten

ZI, 3eme RUE
6040 JUMET
Tl : 071 / 37.13.70
Fax : 071 / 37.18.21
   
Contact  : Verkoopafdeling
Contact  : Jos Guillaume

STIFTLASSEN met Vlamboog

De MICROMARK's zijn numerieke " verstandige " lasgeneratoren voor stiftlassen met smeltbad-smeden en " short-cycle " uitgerust met een geintegreerd dispositief van kontrole en verbetering van de lascyclus. Een verlicht LCD scherm van  4 lijnen x 40 tekens laat aan de gebruiker toe een zicht te hebben op alle lasparameters alsook op alle werkingsafwijkingen. Ze onderscheiden zich door hun vermogen, hun nauwkeurigheid en hun eenvoudig gebruik maar die steeds robuste en zeer prestatie volle industriele laseenheden blijven. Het brede gamma van lasbare diameters, de verschillende manieren van lassen zoals : smeltbad-smeden (met keramische ring of onder inerte gasbescherming) " Short cycle " en elektrode lassen maken dat ze voor bedrijven die wensen dezelfde generator te gebruiken voor het geheel van hun specifieke toepassingen. De MICROMARK houd veel beter een konstante tijd en lasstroom aan dan de analogische generatoren. Door hun kapaciteiten van repetititiviteit en van kontrole past de MICROMARK uitstekend in alle automatische systemen voor het lassen van stiften. Indien bij manueel of automatisch lassen door een onbepaalde reden de lascyclus zich niet verwezenlijkt met de juiste elektrische parameters zal de MICROMARK geen enkele las meer toelaten tot men drukt op de toets van het besturingsklavier. Dit laat de gebruiker toe op de hoogte te zijn van het probleem, de laatste las met alle aandacht te kontroleren, na te gaan op het scherm wat de oorzaak van het in veiligheid zetten van de generator was en doeltreffend in te grijpen op de oorzaak van het ontmoette probleem. De parameters kunnen eveneens vastgezet worden om alle veranderingen door de gebruikers te verbieden.De afkoeling is geforceerd door een ventilator om de prestaties van de machine beter te verzekeren. De behuizing op 4 wielen, waarvan 2 orienteerbaar met rem, lost de verplaatsbaarheid van de machine naar de verscheidene werkposten op. Een overzicht van de verschillende stiften die kunnen gelast worden : draadstiften, gladde, draadbussen, geplooide, isolatienagels, platte, betonankers, ankers voor vuurvast materiaal enz..... 
 

MICROMARK 2100 stiftlagenerator met vlamboog short-cycle of inert gas MICROMARK 2100
Lasbare diameters :      3 - 22 (M24)
Lasbare materialen : Staal, roestvrij staal, Aluminium met optie inert gas, Andere (op aanvraag)
Stroom (stiften ) : 100 A tot 2.100 A
Lastijd  : 12 mS tot 1.400 mS
Belastingsfactor : Tot 50 stiften/minuut
Laspolariteit   : Normaal (+) of omgekeerd (-)
Afkoeling  : Geforceerd door ventilator
Voeding : 3 x 400 V - 63 A    (Andere spanningen op aanvraag)
Afmetingen  (b x h x d)       : 520 x 730 x 820 mm
Gewicht : 155 KG

In optie  

:

- Lassen met gasbescherming
- Uitgangen voor meerdere pistolen : 2 pistolen met afzonderlijke regelingen.


 

Het laspistool A 68 wordt reeds gedurende vele jaren in de industrie gebruikt. Zijn sterkte en zijn hoge laskwaliteit moeten niet meer aangetoond worden.
De in een handomdraai omwisselbare hulpstukken en de gemakkelijke regeling zijn bijkomende voordelen.
  
  

Stiftlaspistool A 68 HD       Pistool A-68 HD
Lasbare diameters :      dia 3 tot dia 22 (M 24)
Lasbare materialen : Staal, roestvrij staal, aluminium.
Lasprocedure : met vlamboog
Lasbare lengte (bouten) : onbeperkt
Lasbare lengte (nails) : onbeperkt
Lift : 0 - 5 mm (pas : 0,25 mm)
Laskabel : 2,5 meter  (95 mm2)
Gewicht pistool    : 2.5 kg  (zonder kabel)

Thomas Welding Systems web site

Wij behouden ons het recht voor om tijdens nieuwe ontwikkelingen de technische kenmerken van de generatoren zonder voorbehoud te wijzigen.
2016 THOMAS Welding Systems